Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) arasında Kemal Şemiler Caddesi üzerinde yer alan trafik çemberinin düzenlenmesi ile ilgili sözleşme imzalandı.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile KAYAD Başkanı Meral Akıncı arasında imzalanan sözleşme uyarınca Kemal Şemiler Caddesi üzerinde yer alan trafik çemberi, kadına yönelik şiddetin farkındalığını artırma adına yeniden düzenlenecek.
Akıncı: Bu işbirliği STÖ ve diğer belediyelere örnek olsun

KAYAD Başkanı Meral Akıncı, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya kadına yönelik şiddete karşı gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, bu işbirliğinin diğer sivil toplum örgütleri ile belediyelere de örnek olması temennisinde bulundu. LTB ile Kadına Karşı Şiddet Ormanı’nın hemen yanındaki çemberde yeniden düzenlemeye gidilmesinin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Akıncı, Lefkoşa’nın batı yakasındaki çemberin bundan böyle kadına karşı şiddete karşı farkındalığın simgelerinden birisi olacağına inanç belirtti.

 

Harmancı: Farkındalığı arttırmayı amaçlıyoruz
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, KAYAD Başkanı Meral Akıncı’yı LTB’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, kendisinin de KAYAD’ın eski bir üyesi olduğunu söyledi.
Belediye başkanı olduktan sonra toplumda var olan kadına yönelik ötekileştirici, ayrımcı ve bilinen ama görünmeyen anlayışın ortadan kaldırılabilmesi adına duyarlılığı artırma faaliyetlerine gereken önem ve katkıyı vermeye çalıştıklarını ifade eden Harmancı, bu kapsamda KAYAD ile gerçekleştirilecek işbirliğinin önemli olduğunu belirtti. KAYAD’ın gerçekleştirmiş olduğu proje kapsamında Lefkoşa’nın önemli çemberlerinden birinin kadına yönelik şiddetin farkındalığını yaratma şekline dönüştürülmesinin ilk adımının atılacağını ifade eden Harmancı, LTB ile KAYAD’ın işbirliğinin süreceğini belirtti.

 

Çeşitli etkinlikler düzenleniyor
25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla, LTB’de personele yönelik bir film gösterimi de gerçekleştirildiğine vurgu yapan Harmancı, bugün ise “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu” önderliği ve LTB’nin de katkıları ile “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ses Çıkar” adı altında bir etkinlik düzenleneceğini söyledi. Harmancı yapılan bu tür etkinlikler ile belediyeciliğin salt temizlik, salt sağlık ile ilgili hizmetler olmadığını, sosyal fayda ve toplum kalkınması yönündeki rolünü de yeniden gündeme getirmeye çalıştıklarını önemle vurguladı.

 

Haber Linki: https://www.lefkosabelediyesi.org/ltb-ile-kayaddan-ornek-isbirligi/

16/06/19